Áprilisban egészen új módon hódolunk a gasztronómiának a MakiFoodnál. Kovács Lehel Anemoia – Nosztalgia egy sosem volt idő nyomán című kiállítását április 21-én csütörtökön, 18 órakor nyitjuk meg a Bródy Sándor utca 44. szám alatt. Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

A kiállítást Révész Emese PhD. nyitja meg. A vendégek nemcsak a vizuális fagylaltokkal kell azonban majd beérniük, hiszen Kiss Krisztán cukrászséf külön erre az alkalomra különleges fagylaltkreációkkal készül, olyan izgalmas ízekkel, mint a sáfrányos sárgarépa, tejfölös uborkasaláta, vajas kenyér, klasszikus csokoládé.

A kiállítás Facebook eseménye itt érhető el.

5.jpg


A kiállítás grafikáinak alapjául szolgáló ötlet még 2018-ban fogalmazódott meg a művészben, aki a megszokott alkalmazott illusztrátori munkái mellett itt kizárólag a saját elképzelései szerint alkothatott, vizuálisan és tartalmilag egyaránt. A képek mindegyike a fagylalt és fagylaltról kialakult nézetek témáját járja körbe, miközben átszövi a reklámvilágra jellemző harsányság. Az első kép a száz gombócos fagyi volt az első kép a sorozatban, amely megszületett, miután abban az évben Lehel nem akarta elengedni a nyarat, pedig akkor már szeptember volt. Arra volt kíváncsi, hogy a fagylalt, miként válik a boldogság okozójává, milyen vizuális forma kapcsolódik a boldogsághoz és ehhez a tápanyagát tekintve teljesen értelmetlen ételhez. Az édességek olyan kémiai folyamatokat indítanak be a szervezetben, amelynek következtében jobb kedvünk lesz. A hagyományos fagylaltábrázolástól aztán eljutott az édességet szürreális köntösben megjelenítő illusztrációkig. 

„Színekkel és formákkal kezdtem el ízeket kreálni. Célom volt, hogy olyan nosztalgikus érzetet keltsek, amely nem egy konkrét korba viszi vissza a nézőt, hanem egy olyan világ utáni vágyból táplálkozik, amely egy nyugalmi időszak és leginkább a gyermekkorra emlékeztet. Nosztalgia egy sosem volt idő után. Kíváncsian várom, hogy Kis Krisztián cukrász munkái milyen hatással lesznek a közönségre. Olyan fagylaltokat fog készíteni, amelyek nem hagyományosak, nem édesek ugyanakkor izgalmasak és finomak” – Kovács Lehel.
6.jpg


A kiállítás személyesen június 13-ig tekinthető meg előzetes telefonos egyeztetés alapján (06305700696), továbbá az eatartcollection.com oldalon lehet megtekinteni és egyúttal megvásárolni az összes képet.

A művészről:
Kovács Lehel Budapesten élő szabadúszó illusztrátor, munkái különböző hazai és nemzetközi újságokban, magazinokban jelentek meg. Megrendelői között megtalálható a New York Times, a The New Yorker, a Rolling Stone magazin, a Guardian, illetve a Los Angeles Times. Stílusa “álretró” és/vagy “gyermek pop-art” tele iróniával és humorral.

Select your currency
EUR euró